Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΙΔΙΣΜΕ "Τό Μικρασιατικό ζήτημα μέ τά μάτια τῶν ξένων" και προβολή του ιστορικού Ντοκιμαντέρ "Τα Ηρωϊκά Βουρλά της Μικράς Ασίας" στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό το ΙΔΙΣΜΕ παρουσιάζει την νέα του έκδοση, Το Μικρασιατικό ζήτημα με τα μάτια των ξένων, έναν συλλογικό τόμο και μια προσπάθεια που εκδίδεται ύστερα από 3 χρόνια επισταμένης και αδιάλειπτης έρευνας. Στο εν λόγω βιβλίο, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και παραίνεση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Matteo Campagnolo, συμμετέχουν εξέχοντες ιστορικοί, οι οποίοι καταθέτουν την συμβολή τους ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές της Μικρασιατικής Καταστροφής, με το κέντρο βάρους και ενδιαφέροντος να τοποθετείται στην πρόσληψη και τον ρόλο που έπαιξαν οι Δυτικές Ευρωπαϊκές Δυνάμεις στην έκβαση και στο αποτέλεσμα που οδήγησε στην φρικτή τραγωδία του 1922. Με αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα και ερευνητική διάθεση, ο εν λόγω συλλογικός τόμος επιζητά να προβληματίσει και να βαθύνει τις ιστορικές μας γνώσεις για την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, κρατώντας ταυτόχρονα την απαραίτητη και νηφάλια απόσταση από αναχρονισμούς και φανατικές διαστρεβλώσεις της Ιστορίας. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο μέσω του e-shop του ΙΔΙΣΜΕ.
 
Γιορτάζοντας την εν λόγω έκδοση, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του τόμου την Δευτέρα, 06/11 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχη Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας. Μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης, θα ακολουθήσει προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ Τα Ηρωϊκά Βουρλά της Μικράς Ασίας.