ΌΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΓΟΡΩΝ

Διαδικασία Παραγγελιών

Ο χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος που επιχειρεί να υποβάλει παραγγελία μπορεί προηγουμένως, εάν επιθυμεί, να ακολουθήσει τη διαδικασία εγγραφής χρήστη στο ηλεκτρονικό κατάστημα που κατωτέρω περιγράφεται, μέσω της λήψης ονόματος χρήστη (username) και κωδικού ασφαλείας (password), ώστε εν συνεχεία να αναγνωρίζεται και να ταυτοποιείται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών του στο μέλλον. Άλλως δύναται να καταχωρήσει την παραγγελία του ως απλός επισκέπτης. Η εκάστοτε παραγγελία υποβάλλεται μέσα από την ειδική φόρμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα («καλάθι παραγγελιών»), στην οποία καταχωρεί  τα προϊόντα που επιθυμεί να προμηθευτεί. Η παραγγελία δεν είναι δεσμευτική για την εταιρεία προτού αυτή επιβεβαιώσει την αποδοχή της ως κατωτέρω.

Η διαδικασία παραγγελίας περιλαμβάνει 6 στάδια:

Βήμα 1: Επιλογές Αγοράς,

Βήμα 2: Λεπτομέρειες Χρέωσης

Βήμα 3: Λεπτομέρειες Αποστολής

Βήμα 4: Τρόπος Αποστολής

Βήμα 5: Τρόπος Πληρωμής

Βήμα 6: Επιβεβαίωση Παραγγελίας

Ο πελάτης καθοδηγείται ανά στάδιο μέχρι και την ολοκλήρωση της παραγγελίας αυτόματα από το σύστημα. Η παραγγελία αποθηκεύεται στον λογαριασμό του πελάτη (εφόσον διατηρεί λογαριασμό στην ιστοσελίδα). Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης της παραγγελίας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του πελάτη. Πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας, δίνεται στον πελάτη η δυνατότητα να ελέγξει και να τροποποιήσει την παραγγελία του.

Πριν από την υποβολή της παραγγελίας από τον πελάτη, οφείλει ο τελευταίος να ενημερωθεί και να αποδεχθεί τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις Αγορών, καθώς επίσης τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η αποστολή της παραγγελίας προς έγκριση προς το ΙΔΙΣΜΕ αποτελεί δήλωση αποδοχής και συναίνεσης για όλες τις χρεώσεις που διαλαμβάνονται στην παραγγελία.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Διατίθενται τρεις εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής:

  1. Με τραπεζική κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί το ΙΔΙΣΜΕ στην Εθνική Τράπεζα.
  2. Με αντικαταβολή μετρητοίς σύμφωνα με το σύστημα αντικαταβολών που εφαρμόζει η εκάστοτε εταιρεία αποστολών, και
  3. Με χρεωστική / πιστωτική κάρτα ή μέσω Paypal

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Στην συνολική τιμή των αγαθών της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων του Φ.Π.Α. και κάθε άλλου τέλους, αποτυπώνονται και όλες οι πρόσθετες επιβαρύνσεις αποστολής, παράδοσης ή ταχυδρομείου (επίσης υπολογίζονται στο σώμα της παραγγελίας).

Οι τιμές στη σελίδα παρουσίασης κάθε προϊόντος στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής, τα οποία υπολογίζονται εν συνεχεία στην σελίδα της παραγγελίας.

Επιβεβαίωση παραλαβής παραγγελίας

Κάθε παραγγελία του χρήστη/πελάτη, ακολουθείται πάντοτε από αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, σε διάστημα λίγης ώρας, εκ μέρους του ΙΔΙΣΜΕ, που περιλαμβάνει την επιβεβαίωση της λήψης της παραγγελίας και επαναλαμβάνει το περιεχόμενό της. Η ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία εκ μέρους της εταιρείας, αποτελεί μόνον επιβεβαίωση ότι η παραγγελία έχει παραληφθεί με το περιεχόμενο που αναφέρεται και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδοχή της παραγγελίας ή συνομολόγηση όρων πώλησης.

Αποδοχή Παραγγελίας – Κατάρτιση πώλησης

Κατόπιν της λήψης της παραγγελίας και της ως άνω επιβεβαίωσης της λήψης της, εφόσον το ΙΔΙΣΜΕ διαπιστώσει τη διαθεσιμότητα του είδους και την ορθότητα της παραγγελίας και την απουσία τυχόν σφαλμάτων στο ηλεκτρονικό κατάστημα όσον αφορά στην τιμολόγηση των ειδών τα χαρακτηριστικά τους κ.λ.π., με νέα ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) θα επιβεβαιώνει την αποδοχή της παραγγελίας, το περιεχόμενό της και την κατάρτιση της πώλησης, οπότε τότε μόνον η πώληση θεωρείται καταρτισθείσα και γεννά εκατέρωθεν αξιώσεις. Αν εκκρεμεί το ζήτημα αποδοχής εκ μέρους του πελάτη επιπλέον επιβάρυνσης εξόδων αποστολής, αυτό συμφωνείται πάντα πριν από την τελική έγκριση της παραγγελίας εκ μέρους του ΙΔΙΣΜΕ με τηλεφωνική επικοινωνία με τον πελάτη.

Ο πελάτης επίσης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Δήλωση Υπαναχώρησης

Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική και μόνο χρήση, έχετε δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος που έχετε κάνει αγορά από την ηλεκτρονική μας σελίδα, μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την έκδοση λιανικής απόδειξης.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον:

  • Το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και στην αρχική του συσκευασία χωρίς να υπάρχουν δείγματα παραβίασης αυτής ή χρήσης του προϊόντος.
  • Η σχετική δήλωσή σας γίνει πριν την παρέλευση του 14ημέρου από την παράδοσή του σε εσάς.

Έξοδα Αποστολής: Τα έξοδα μεταφοράς για την επιστροφή προϊόντων επιβαρύνουν τον πελάτη - καταναλωτή.

Έλεγχος & Επιστροφή Χρημάτων: αφότου το προϊόν παραληφθεί από εμάς, και αφού ελεγχθεί και διαπιστωθεί η καλή του κατάσταση κατά τα ανωτέρω, θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το είχατε εξοφλήσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Σε περίπτωση παραλαβής ελαττωματικού προϊόντος, ο πελάτης θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ζητήσει την αντικατάστασή του. Το ΙΔΙΣΜΕ θα προβεί στην αντικατάσταση του προϊόντος εφόσον το προϊόν είναι διαθέσιμο, αναλαμβάνοντας τα έξοδα παραλαβής -παράδοσης, άλλως, σε περίπτωση έλλειψης διαθεσιμότητας θα επιστρέψει το τίμημα αγοράς του καθώς και κάθε άλλο ποσό που τυχόν έχει χρεωθεί ο πελάτης για την παραλαβή της παραγγελίας.

Επιστροφή λόγω παράδοσης λανθασμένου προϊόντος

Στην περίπτωση που το προϊόν που σας αποστείλαμε είναι άλλο από αυτό που παραγγείλατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την παράδοσή του σε εσάς χωρίς χρέωση μεταφορικών. Η επιστροφή του προϊόντος, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη αυθεντική άθικτη συσκευασία.

Τιμολογιακή Πολιτική

Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. Το ΙΔΙΣΜΕ δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές στις τιμές προϊόντων που αγοράσθηκαν από φυσικό κατάστημα και ο Πελάτης διαπίστωσε εκ των υστέρων την ύπαρξη χαμηλότερης τιμής στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ή το αντίστροφο.