Παρουσίαση του μουσικού cd "Και τα μελλούμενα για σένα" στο Ωδείο Αθηνών

Παρουσίαση μουσικού δίσκου «Και τα μελλούμενα για σένα» 10-05-2023, Ωδείο Αθηνών

«Δούλοι; Ελεύθεροι;

Πάντως εκτελέσαμε το Χρέος μας.

Παλέψαμε.»

Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου

 

Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) παρουσιάζει τον μουσικό δίσκο (cd) «Και τα μελλούμενα για σένα», σε μουσική Ανδρέα Αναγνωστόπουλου και ενορχηστρώσεις Γιώργου Παπαχριστούδη την Τετάρτη 10 Μάϊου στις 19:00 στο Ωδείο Αθηνών!

Ο δίσκος αποτελεί μια κατάθεση ψυχής προς τιμήν του σπουδαίου Κωνσταντινουπολίτη ποιητή Δημήτρη Κ. Παπακωνσταντίνου, τα Ποιητικά Άπαντα του οποίου είχε εκδώσει σε δυο τόμους ( Α & Β) το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, το 2010. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την υποστήριξη του 8ου Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Ο Δημ. Κ. Παπακωνσταντίνου βραβεύτηκε επανειλημμένα για το σύνολο του έργου του από την Ακαδημία Αθηνών ( δύο φορές για τις ποιητικές του συλλογές «Σκιαμαχία Α’» και «Απέκδυση» και μία για τη συνολική προσφορά του στην παιδεία και τα γράμματα της Πόλης). Δόκιμος ποιητής, αδέκαστος κριτικός (συνεργάστηκε με σημαντικά λογοτεχνικά περιοδικά όπως «Βόσπορος», «Πυρσός», «Νέα Εστία», «Ευθύνη», «Σκέψη» κ.ά) και πεφωτισμένος εκπαιδευτικός, δίδαξε για είκοσι δύο χρόνια στα σχολεία της αγαπημένης του γενέτειρας -ιδίως στο Ζάππειο- και στη συνέχεια στην Αθήνα, μεταλαμπαδεύοντας το πάθος του για τα γράμματα και τη γνώση στις νέες γενιές.

Στον δίσκο συμμετέχουν οι ερμηνευτές/ερμηνεύτριες: Κώστας Βασιλιάγκος, Σαλίνα Γαβαλά, Βασίλης Γισδάκης, Φωτεινή Δάρρα, Φιλοθέη Μοράνο, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Νιάρχος, Ηρώ Σαϊα, Μόρφω Τσαϊρέλη και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Στην δραματοποιημένη απαγγελία δανείζουν τις φωνές τους οι Λεωνίδας Κακούρης, Στέλιος Μάινας, Ειρήνη Σαρίογλου και Αθηνά Χατζηαθανασίου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών ( Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα) στις 19:00, παρουσία των συντελεστών και καλεσμένων καλλιτεχνών.

Γενική Είσοδος: 15€

Προπώληση: ticketservices.gr.

Ολόκληρο το cd "Και τα μελλούμενα για σένα" στις παρακάτω ψηφιακές πλατφόρμες:

YouΤube: //www.youtube.com/@idismeofficial/playlists">https://www.youtube.com/@idismeofficial/playlists

Spotify: https://spoti.fi/3nkm2Sm

iTunes/Apple Music: https://apple.co/42L3Dyu

Deezer: https://bit.ly/40FlFAi

Καλή ακρόαση!