Καστελλόριζο

Φωτογραφικό Λεύκωμα του Χρίστου Σιμάτου «Καστελλόριζο, εκεί που σταματάει ο χρόνος». Πρόκειται για μια συλλογή υψηλής αισθητικής, με φωτογραφίες του καλλιτέχνη από τοπία του Καστελλορίζου, με στόχο να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού.

 

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης στο λεύκωμα «Είτε βλέπεις την ανατολή του ήλιου να εμφανίζεται επάνω από τα βουνά της Λυκίας που είναι τόσο κοντά, είτε τη δύση πίσω από τη Ρω, είτε τις πόρτες και τα σοκάκια που συναντάς στους μοναχικούς περιπάτους, όλα εδώ γίνονται αβίαστα και με ηρεμία. Το Καστελλόριζο είναι μοναδικό αν μπορέσεις να αφεθείς στη γαλήνη του. Και τότε αναπόφευκτα θα χαθείς στην ομορφιά αυτού του τόπου και θα ταξιδέψεις μέσα στον εαυτό σου. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας που πρέπει να πας στο Καστελλόριζο για να το βιώσεις».

Ο Χρίστος Σιμάτος είναι εικαστικός, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.