Παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΙΔΙΣΜΕ "Τό Μικρασιατικό ζήτημα μέ τά μάτια τῶν ξένων" στο Beyond Borders | Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου!

Το Σάββατο 26/08 και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση  του νέου βιβλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ) "Τό Μικρασιατικό ζήτημα μέ τά μάτια τῶν ξένων" στο Πανόραμα του Beyond Borders | Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου.

Στο εν λόγω βιβλίο, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία και παραίνεση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Matteo Campagnolo, συμμετέχουν εξέχοντες ιστορικοί, οι οποίοι καταθέτουν την συμβολή τους ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές της Μικρασιατικής Καταστροφής, με το κέντρο βάρους και ενδιαφέροντος να τοποθετείται στην πρόσληψη και τον ρόλο που έπαιξαν οι Δυτικές Ευρωπαϊκές Δυνάμεις στην έκβαση και στο αποτέλεσμα που οδήγησε στην φρικτή τραγωδία του 1922. 

Με αμιγώς ακαδημαϊκό χαρακτήρα και ερευνητική διάθεση, ο εν λόγω συλλογικός τόμος επιζητά να προβληματίσει και να βαθύνει τις ιστορικές μας γνώσεις για την πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, κρατώντας ταυτόχρονα την απαραίτητη και νηφάλια απόσταση από αναχρονισμούς και φανατικές διαστρεβλώσεις της Ιστορίας.

Επιμέλεια: Matteo Camagnolo, Νίκος Νικολούδης, Ειρήνη Σαρίογλου

Εκδόσεις: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών