Τα Νέα του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ

Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" 2019 - Γίνε εθελοντής!

Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" 2019 - Γίνε εθελοντής!

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

25/8/2019 – 1/9/2019

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!

«Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο, με σκοπό το νησί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για δημιουργούς ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάθε καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Καστελλόριζο φιλοξενεί προβολές ιστορικών και κοινωνικο-πολιτικών ντοκιμαντέρ, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τα βραβεία απονέμονται με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Φέτος έχεις την ευκαιρία να πάρεις μέρος στο 4ο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα 25 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου 2019 στο Καστελλόριζο. Οι εθελοντές μας θα περάσουν 7 ημέρες στο ακριτικό νησί, βοηθώντας στις δράσεις του Φεστιβάλ και γνωρίζοντας ταυτόχρονα ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: βοηθούς σκηνής, επίβλεψη των παράλληλων δράσεων (π.χ. έκθεσης φωτογραφίας) και συντονισμό των δραστηριοτήτων για παιδιά. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες:

Έξοδα που θα παρασχεθούν από το Φεστιβάλ: ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αθήνα προς Καστελλόριζο (και επιστροφή), διαμονή σε ξενοδοχείο του νησιού, 1 γεύμα την ημέρα για όλη τη διάρκεια της διαμονής.

Έξοδα που αναλαμβάνει με ευθύνη του/της ο εθελοντής / η εθελόντρια: διαδρομή από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του/της προς την Αθήνα (και επιστροφή), φαγητό (πέραν του ενός γεύματος την ημέρα) και λοιπά προσωπικά έξοδα στο Καστελλόριζο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται να συμμετάσχει εθελοντικά στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικά το βιογραφικό του/της και μια σύντομη επιστολή παρακίνησης στην διεύθυνση rg.sredrobehtdnoyeb@ofni .


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://beyondborders.gr/ για να μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ και την ιστορία του μέχρι σήμερα.

14.11.2018

12.11 Το ΙΔΙΣΜΕ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

12.11 Το ΙΔΙΣΜΕ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09:30 π.μ., η Γενική Γραμματέας του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. Ειρήνη Σαρίογλου παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κατερίνα Χουζούρη του ραδιοφωνικού σταθμού FM 89.5 της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα το πρόγραμμα παρουσιάσεων του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. για το μήνα Νοέμβριο, καθώς και το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Γράμματα χωρίς Παραλήπτη" παραγωγής του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.

08.11.2018

Το "Πέρα από τα Σύνορα" στην ΕΡΤ 2 την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Το "Πέρα από τα Σύνορα" στην ΕΡΤ 2 την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ.

Δελτίο Τύπου

Το "Πέρα από τα Σύνορα" στην ΕΡΤ 2

Η ταινία μικρού μήκους για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου "Πέρα από τα Σύνορα" θα προβληθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 στην ΕΡΤ2.


Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» σάλπαρε και φέτος στα καταγάλανα νερά της Λυκίας με σκοπό «να φέρει τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρει το Καστελλόριζο στον κόσμο!» Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) ταξίδεψε στο Καστελλόριζο διοργανώνοντας, από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα σύνορα». Το Φεστιβάλ στοχεύει το ακριτικό νησί να αποτελέσει τόπο συνάντησης για τους δημιουργούς του ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ καθώς και τους εκπροσώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το Φεστιβάλ επιδιώκει το νησί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περαιτέρω πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Καστελλορίζου και Αντιφέλλου (Κας).

Διεθνές και διαγωνιστικού χαρακτήρα, το «Πέρα από τα Σύνορα» απονέμει κάθε χρόνο 4 Βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ με την ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ και του Δήμου Μεγίστης. Στο φετινό του πρόγραμμα, περιλαμβάνονταν αρκετά ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ όπως οι «Ψυχές των συνόρων» του Τάκη Μπαρδάκου, το «Kalimera from Beirut» του George Eid και «Living with Walls» του Sherif Fathy Salem, μεταξύ πολλών άλλων.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» δεν εξαντλείται μόνο στις προβολές, περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις. Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου και έκθεση γλυπτικής του Αλέξανδρου Ζυγούρη, χορευτικές εκδηλώσεις, διάνοιξη μονοπατιών από τη Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσού, μαθήματα κατάδυσης για παιδιά από τον εκπαιδευτή Roberto Calich, μαθήματα κινηματογράφησης για μικρούς και μεγάλους, μουσική εκδήλωση από το τρίο εγχόρδων Ρόδου, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Επίσης, στο πλαίσιο του «Πέρα από τα σύνορα», πραγματοποιήθηκε συζήτηση με διεθνές πάνελ, υπό τον τίτλο «Από τις ανταποκρίσεις και τις ειδήσεις στην ιστορική έρευνα». Μέρος πήραν η Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, η Τζο Φοξ από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η Razia Iqbal, δημοσιογράφος του BBC κ.ά.

24.10.2018